Reisverslag nr 3 - Reisverslag uit Nederland, Nederland van Theo en Ineke Regterschot - WaarBenJij.nu Reisverslag nr 3 - Reisverslag uit Nederland, Nederland van Theo en Ineke Regterschot - WaarBenJij.nu

Reisverslag nr 3

Door: Theo

Blijf op de hoogte en volg Theo en Ineke

02 December 2018 | Nederland, Nederland

Vrijdag 1 December is de dag dat wij naar het Noordelijkste puntje van het Noorder eiland gaan. Naar Cape Reinga die biedt adembenemende uitzichten op zee en op een heldere dag kun je de Three Kings Islands zien liggen. Rechts van de vuurtoren zie je als je geluk hebt de Surville Cliffs op de nabijgelegen North Cape - het noordelijkste punt van het Nieuw-Zeelandse vasteland. Wij gingen op tijd weg 10.00 uur, want het is wel dik 3 uur rijden voordat je er bent, het was mooi weer toen wij vertrokken, onderweg koffie drinken met een nieuw-zeelandse paua ( een soort van pasteitje met vlees vulling) en weer verder om een beetje op tijd daar te zijn. Hoe verder wij bij het Noordelijkste puntje kwamen hoe slechter het weer werd. Toen wij daar eenmaal waren regende en waaide het zo hard dat je niet eens de auto uit kwam. Dikke mistvlagen waaiden over ons heen. Ik ben nog even de auto uit geweest maar waaide zowat uit mijn verschoning. Ik heb er toch nog iets achtergelaten, want ik moest heel nodig naar de wc. Dus wij waren er voor niks heengereden. Voor niks wil ik ook weer niet zeggen want onderweg hebben wij toch nog wel mooie landschappen en bossen gezien. Wij waren om ongeveer 18.00 uur thuis. Het was een lange maar mooie rit. s' Avonds lekker gegeten en een spelletje Keer op Keer gedaan. Naar bed want morgen weer een dag. Zaterdag niet zo veel gedaan, want het kan niet elke dag vakantie zijn. Koffie drinken in Paihia, en rondlopen op de markt met z'n toeristische activiteiten. Vandaag zijn wij naar Russell geweest, een plaatsje die je kunt bereiken met de veerboot (ongeveer 10 minuten) je kunt er ook met de auto komen maar dat duurt 1,5 uur. Dus de veerboot leek ons wel fijner. In dit plaatsje zijn div. bezienswaardigheden te zien zoals: het oudste kerkje van Nieuw Zeeland (Christ Church), een oud politie buro, Captain Cook Memorial Museum, Pompallier House en mooie uitzichten vanaf het hoogste puntje van het eiland. Naar de top van Flagstaff Hill. Ondertussen lekker gegeten en een ijsje genomen en dan weer terug naar Paihia. Op de terugweg hebben de boys besloten om niet met de veerboot te gaan dus dik 1.5 uur in de auto kijken naar mooie landschappen, hoge heuvelruggen, vlakke landen en alles wat de natuur te bieden heeft. Morgen gaan wij er drie dagen tussenuit naar een hotelletje 1.5 uur rijden vanaf hier. Zijn wij even van de jongens af en zij van ons. Als het goed is zijn wij woensdagavond weer terug. Dan horen jullie hoe wij die drie dagen door zijn gekomen. Wij gaan nu slapen nadat ik nog even een zelfgemaakte cola-rum heb genomen, want alcohol stoken mag hier op dit eiland. De groetjes van ons en donderdag is er weer een nieuw verhaal.

doei-doei Theo en Ineke

• 02 December 2018 - 07:31

Ria En Alfons Van Schooten:

Hoi Ineke en Theo

We genieten van jullie verhalen en we kijken uit naar het nieuwe verslag over 3 dagen. Groetjes Alfons en Ria

• 02 December 2018 - 10:50

Didy En Dick:

Wij vieren een beetje vakantie met jullie mee door op Google Maps over jullie schouders mee te kijken. Vandaag zijn we meegereden naar Cape Reinga. Een hele rit was dat en nadat de auto op de parkeerplaats was gezet was het nog een hele wandeling om bij de vuurtoren te komen. Wij kunnen ons voorstellen dat het op dit uiterste puntje van het eiland bij slecht weer flink te keer kan gaan. Bij ons virtuele bezoek was het zonnig en we hopen dat jullie bij de rest van je vakantie ook de zon veelvuldig zullen zien. Genieten.... en heel veel plezier daar.
    Groeten Didy en Dick.

• 03 December 2018 - 05:32

Alie En Ulco:

Wat een pech dat het weer zo slecht was op Cape Reinga, want idd. het is daar zo indrukwekkend en spiritueel. Volgens de mythologie van de Maori beginnen de zielen van gestorvenen hun terugreis naar het land van de voorvaderen op deze plaats. Dat je het maar weet haha.
    Russell is idd. een prachtig plaatsje. Ik hoop dat de weergoden jullie de komende tijd beter gezind zullen zijn.

• 03 December 2018 - 06:47

Tonny En Kees:

Alles wat jullie beleven is heel bekent voor ons, nog heel veel plezier jullie.
    Tonny Kees.

• 04 December 2018 - 07:47

Joke En Hans:

Hoi avonturiers.
    Jammer dat jullie zo veel mist en regen hebben gehad. Wij zijn toen over het strand gereden en hoge zandduinen geprobeerd te beklimmen. Het was net de Sahara. Maar goed jullie vermaken je wel. hier komt de rozestruik nog met een laatste roos uit! Hoe gek kan het gaan in de winter. Geniet met en van elkaar op deze reis. Groetjes, Joke en Hans